Tovar

Univerzálna čierna sa v šatníku nestratí

Skrine praskajúce vo švíkoch a predsa máme problém s tým, čo na seba obliecť. Každá z nás zažíva tento pocit a pritom bezradne stojí pred šatníkom, preberá a rozhoduje sa, v čom sa dnes vyberie do práce či za inými aktivitami. Móda je to, čo sledujeme a riadime sa jej pokynmi, aby sme boli trendové. Denné povinnosti nám určujú, čo si na seba obliecť, aby sme sa po celý deň a pri činnostiach cítili v pohodlí, neobmedzované veľkosťou odevov, a to je niekedy dosť ťažké. Stáva sa totiž, že sa snažíme zladiť eleganciu s praktickosťou, predsa len, ženský element nám našepkáva, že chceme byť elegantné pri všetkých činnostiach, a tak trpíme vo vysokých podpätkoch či v tesných blúzkach. No nie je to nutné, správne zvolený pohodlný odev je rovnako ženský a nie je potrebné, aby sme pri každom nadýchnutí museli lapať po dychu.

Čierna na každú príležitosť

Elegancia sa väčšine z nás spája so šatami, ktoré sú určené na slávnostnejšie príležitosti, kde sa môžeme predviesť v celej svojej kráse. Vtedy sa čierne šaty nám otvárajú možnosti zažiariť a byť zvodná, ženská a elegantná. Nie každá slávnostná príležitosť si však vyžaduje slávnostnú róbu, častejšie asi siahame po čiernych šatách, ktoré by nemali chýbať v šatníku žiadnej ženy. Ak nás totiž prekvapí pozvánka na slávnostnejšie posedenie, večierok či párty, čierne šaty sú naša záchrana.

Klasika nikdy nezradí

Čierna farba sa v našich končinách väčšinou spája so smútkom, je základnou farbou oblečenia na pohreboch, ale to nie je jej jediné využitie, čierna je univerzálna, pôsobí štýlovo, sexi a zároveň seriózne. Obchody sú plné čiernych šiat rozličných štýlov, strihov, dĺžok či materiálov na všetky možné príležitosti. Jednoduché, konzervatívne, dlhé, krátke, bez rukávov, jednofarebné či v kombinácii s bielou alebo inými farbami alebo mix materiálov, všetky sú k dispozícii zákazníčkam, ktoré si môžu vybrať také, aby sa v nich cítili zvodne, elegantne a žensky. Mnoho žien sa v čiernych šatách cíti dobre, sú totiž vhodné, ak chceme zamaskovať nejaký ten faldík či iný nedostatok postavy, pretože čierna farba je milostivá a zoštíhľuje, čo s radosťou využívame všetky. Základ je vyberať s kritickým pohľadom na seba a výsledok určite bude stáť za to.