Štúdio Okami Architecten ukrýva vilu na svahu v belgickom svahu

Štúdio Okami Architecten ukrýva vilu na svahu v belgickom svahu

Štúdio Okami Architecten vykopalo tehlu a betónový dom na svahu so svahom dívalo sa na údolnú krajinu Mont-de-l‘Enclus v nádhernom Belgicku.
Namiesto dodržiavania prísnych stavebných predpisov v oblasti, ktoré by vyžadovali šikmú strechu, miestnu tehlu a preddefinované veľkosti okien, navrhol Studio Okami Architecten to, čo označili ako „neviditeľný dom“.
Pod názvom Šikmá vila sú obytné priestory domu ukryté pod zelenou strechou.
„Využitím skloneného terénu na ukrytie bola mestská rada presvedčená, aby odstúpila od tradičných predpisov, čo klientovi umožnilo splniť jeho sen o nekonečnom výhľade na údolie,“ uviedlo štúdio.Belgická vlajka
Pri vystupovaní zo západu sú takmer vyčnievajúce krbové komíny a štíhle balustrády vyhlásené za prítomnosť domova.
Dve tehlové schodiská pozdĺž jej severného a južného okraja vedú dolu do vstupov na oboch stranách.
Zo všetkých ostatných uhlov však budova predstavuje výrazné tehlové vyvýšeniny.
Séria stĺpcov vytvárajúcich veľké otvory na verande, ktorá obklopuje domov.
Z vystúpenej, zakrytej tehlovej verandy je umiestnená presklená opona, ktorá poskytuje vonkajšie posedenie na výhľad do krajiny.
Interiér šikmej vily zdobený drevom, betónom a kovom je prevažne jednolôžková izba.
Väčšinu interiéru zaberá veľká obývacia izba, kuchyňa a jedálenský kút, ktorý je usporiadaný okolo radu betónových stĺpov a ústredného krbu.Pohľad na Hill
„Každodenné bývanie sa koná v podkroví podobného priestoru, pričom okná od stropu po podlahu maľujú nádhernú krajinu,“ uviedlo štúdio.
V zadnej časti plánu boli tri podzemné spálne.
Svetlo a vzduch sa k nim dostávajú cez vnútorný zasklený dvor, ktorý slúži aj ako malá vonkajšia terasa.
Kúpeľňa sa nachádza priamo z tohto nádvoria.
Pri pohľade na nádvorie má kúpeľ veľký súkromný strom.
Nádherne štúdio Okami Architecten založili Bram Van Cauter a Hans Vanassche.