Ženy

Ako využiť čas na dovolenke čo najvýhodnejšie?

Správny management-  Ľahšie sa to hovorí ako koná, no keď cestujete, snažte sa čas šetriť napríklad menej častými zastávkami, pomôže napríklad aj to, že svoje každodenné potreby vykonáte všetci pred cestou a tým ušetríte nielen čas, ale aj peniaze v prípade spoplatnených záchodov. Ďalšou chytrou radou je využitie hromadnej dopravy, radšej ako vlastnej, napríklad v Londýne sa oveľa rýchlejšie dostanete z bodu A do bodu B metrom, ako taxíkom alebo vlastným autom, nehovoriac o tom, ako veľmi tým ušetríte životné prostredie.

útes

  • Vstávajte skôr-Sami zistíte, že klasická výhovorka typu: „Veď sme na dovolenke“ neplatí. Tým, že vstanete o siedmej, nie o desiatej, ušetríte čas a zistíte, koľko toho sa dá stihnúť za tri hodiny. Môžete ísť napríklad behať, na prechádzku, či vyjsť na neďaleký kopec a vyfotografovať krásne zábery za východu slnka.
  • Kúpte radšej len lístok na vstup, ako lístok so sprievodcom-Táto rada sa týka hlavne atrakcií, kde sa ponúka vstup sám alebo so sprievodcom. Skúste si raz kúpiť lístok len na vstup a zistíte, že všetko, čo potrebujete vedieť, je napísané na tabuliach a že lístok so sprievodcom je predražený, a prehliadka trvá zbytočne dlho.
  • Prehodnoťte zámer dovolenky-Už so svojich skúseností viete, že na dovolenke sa nedá stihnúť úplne všetko. Určite stojí za zváženie, či ste na dovolenku prišli oddychovať, zrelaxovať alebo či skôr idete obzerať okolité pamiatky, zábavné parky atď. Tieto dva typy dovoleniek totiž neradno kombinovať, či už z hľadiska stresu alebo už skôr spomínaného managementu.

písek

  • Určte si svoje priority-Ak máte toho naplánovaného veľa a máte pocit, že to všetko nestíhate, skúste zavolať všetkých a zhodnotiť priority. Tu platí staré zaužívané heslo „Menej je viac“. Ak si namiesto troch výletov, naplánujete dva, zistíte, že vám zážitky ostanú v pamäti oveľa dlhšie a tiež sa vyhnete nežiadanému stresu.